Sakarya Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Kaya İş Arayanlara Ara Degil Ana Eleman Olun Dedi

Meslek kazanma yolunu kısaltın…
         Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin KAYA; “İlimiz sanayileşme ve istihdam sağlama olanakları yönünden büyük adımlarla ilerlemektedir. Zira, halihazırla sicil almış 9
Organize Sanayi Bölgemiz bulunmakta olup, 6 Organize Sanayi Bölgemizde planlama
aşamasındadır. İlimizin 4/A sigortalı sayısı 275 bin kişiyi geçmiş bulunmaktadır. İŞKUR
olarak, İlimizdeki işverenlerden alınan işgücü taleplerinin yarısını maalesef ki yeteri kadar işçi bulunamadığından karşılayamamaktayız. Bugün, yükseköğretim kurumlarında okuyan ve mezun olan sayısı hayli fazla olup, bir meslek öğrenmek için yükseköğrenimin tercih edilmesi işgücü israfı yanında ve yabancı işgücüne ihtiyaç anlamına gelmektedir. Dolayısıyla, ortaokulu tamamlayarak lise eğitimine geçecek son sınıf öğrencilerimizin, doğru bir rehberlikle meslek liselerini veya mesleki ve teknik eğitimi tercih etmelerini sağlayarak meslek kazanma yolunu kısaltabiliriz” değerlendirmesinde bulundu.
        Diğer taraftan, İŞKUR Müdürü Tekin KAYA, İlimizdeki işgücü piyasası analiz çalışması
neticesinde, OSB alanlarındaki artışa ve genişleme alanlarına, yeni fabrika ve istihdam
alanlarındaki artışa paralel olarak, İlimizdeki açık işgücü oranlarının ülkemiz ortalamasının üzerinde olduğunu, diğer bir ifade ile işgücü temininde ülkemiz ortalamasına göre İlimizde daha fazla güçlük çekildiğini hatırlattı. Ayrıca, bırakın meslekli elemanı, işverenlerin imalat sektöründe vasıfsız işgücü bulmakta güçlük çekmekte olduğunu ifade etti. Netice itibariyle, mesleki teknik eğitime yönelimi artırmamız gerektiğini, meslek lisesi mezunlarının ara eleman değil, ana eleman ve aranan elemanlar olduğunu belirtti.