SAÜSEM Eğitim Faaliyetlerine Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAÜSEM) eğitim faaliyetlerine yeni eğitimler de ekleyerek topluma katkı sunmaya devam ediyor. Mesleki eğitimler düzenleyen SAÜSEM, bünyesine KPSS Genel Kültür, KPSS Genel Yetenek ve ALES eğitim kurslarını da ekleyerek istihdama destek vermeyi amaçlıyor.

Reklam
Reklam

SAÜSEM Müdürü Prof. Dr. Ahmet Gülmez SAÜSEM’in eğitim faaliyetleri hakkında bilgi vererek, merkez bünyesine ekledikleri KPSS Genel Kültür, KPSS genel Yetenek ve ALES kurslarının öneminden bahsetti. Kamuda kariyer yapmak isteyen öğrenciler için KPSS, akademik kariyer yapmak isteyen öğrenciler için ise ALES kursunu açtıklarını söyleyerek amaçlarının mezun olan öğrenciyi kamuda bir an önce atanmasını sağlamak ve bu anlamda öğrenciye mezuniyet sonrası katkı sağlamak olduğunu belirtti.

“İşinin Ehli Olan Akademisyenlerimiz Eğitim Verecek”

Prof. Dr. Gülmez, Üniversitemizde işinin ehli olan akademisyenlerin kurslarda eğitim vereceğini söyleyerek, Sürekli Eğitim Merkezi olarak temel görevlerinin başta Sakarya ili olmak üzere toplumun tüm kesimlerine eğitim vererek toplumsal gelişime katkı sağlamak olduğunu vurguladı.

Sürekli Eğitim Merkezinin eğitim odaklı çalışmalarından bahseden Prof. Dr. Gülmez, merkezin üç temel görevinin eğitim, personel belgelendirme ve giriş-meslekte yükselme-unvan değişikliği sınavlarını yapmak olduğunu söyledi. Farklı bölümlerdeki öğrenciler gerekli gördüğü alanlarda eğitim alabilsin diye KPSS Genel Kültür ve KPSS Genel Yetenek kurslarını ayrı modüller halinde yaptıklarını belirten Prof. Dr. Gülmez ön lisans, lisans ve lisansüstü alanların dışında kalan alanlarda dünya standartlarında eğitimler verdiklerini ve bu alanda Üniversitemiz akademisyenlerinin birikimini kullanmaya çalıştıklarını anlattı.

“Devlet Memuru Olmak İsteyen Herkes Bu sınava Girmek Zorunda”

Prof. Dr. Gülmez, SAUSEM bünyesinde açılan KPSS Genel Yetenek ve KPSS Genel Kültür eğitimlerinin önemini “İster B grubu kadrolara atanmak isteyen yani düz memur olmak isteyen, ister A grubu kadrolara atanmak isteyen yani üst düzey memur olmak isteyen isterse öğretmen olmak isteyen herkes KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavlarına girmek zorunda” şeklinde ifade etti. Bu eğitimlerin özellikle 3. ve 4. sınıfta okuyan öğrenciler ile yeni mezunlar için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.

“Amacımız Topluma Katkı Sağlamak”

Prof. Dr. Gülmez, SAUSEM bünyesinde verilen KPSS ve ALES eğitimlerinin bir yandan Sakarya Üniversitesinin Araştırma Üniversitesi olma hedefine hizmet ettiğini diğer yandan ise öğrencilerimizin mezuniyet sonrası kamuda istihdam olanaklarını artırdığını vurguladı. Ayrıca, eğitimlerin çevrimiçi olması sebebiyle sadece SAÜ öğrencilerine hitap etmediğini, tüm Türkiye’ye hitap ettiğini belirten Gülmez, amaçlarının kar sağlamak değil topluma katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Kayıtlar Devam Ediyor

SAÜSEM’de 50 adet aktif eğitimin yanına KPSS Genel Kültür, KPSS Genel Yetenek ve ALES kurslarını da ekleyerek sosyal, ekonomik, kültürel, bilimsel ve teknolojik alanlarda dünya standartlarında ve toplumun tüm kesimlerine hitap edecek eğitimler vermenin temel hedefleri olduğunu belirten Prof. Dr. Gülmez, kursların son başvuru tarihinin 30 Nisan 2023 olduğunu söyleyerek kayıtların devam ettiğini vurguladı.

Alanında Uzman Akademik Kadrosu

SAÜSEM, yaşam boyu eğitim çerçevesinde sürekli eğitim programları açarak bilgi, birikim ve deneyimini bireysel ve kurumsal boyutta bölge halkına sunmakla da görevlidir. Eğitim verirken teorik eğitimi, uygulama eğitimi ile birleştirerek katılımcıların gerekli olan bilgi ve becerileri kazanması amacını taşıyor. Tüm çalışmalarında Sakarya Üniversitesinin kalite ve standartlarını korumayı esas alan SAÜSEM, alanında uzman akademik kadrosuyla gerek kurumların kendi yerinde gerekse üniversitedeki derslik, laboratuvar ve atölyelerini kullanarak eğitim, sınav ve belgelendirme faaliyetlerini sürdürerek üniversitenin kamu ve özel sektörle iş birliğini geliştirmesine de katkı sunuyor.

 

SAÜSEM’de 2023 yılı itibariyle 50 aktif eğitim bulunuyor. Bunlardan 3’ü örgün eğitim 47’si ise uzaktan eğitim yöntemiyle veriliyor. Akademik gelişim, eğitici, hukuk, mesleki, sağlık, sosyal ve yabancı dil alanlarında eğitimlerin verildiği SAÜSEM 2012 yılından itibaren Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilerek iş yönetim, metal, otomotiv, ulaştırma, lojistik ve haberleşme alanlarında personel belgelendirme faaliyetleri yapıyor. Ayrıca SAÜSEM, il içinde ve il dışında giriş, unvan değişikliği ve yükselme sınavları da gerçekleştirmektedir.

Kurslar hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için https://sausem.sakarya.edu.tr/ ziyaret edebilirsiniz.